Члени наукового гуртка «Права людини в міжнародному та національному праві» відвідали фільм VERDICT 19

26.03.2019

 

2019 фото з режисером фільму 200 x 150Члени наукового гуртка «Права людини в міжнародному та національному праві» під керівництвом доктора юридичних наук, професора кафедри правознавства та галузевих юридичних дисциплін факультету політології та права Губаня Радима Васильовича відвідали в America House фільм відомого українського юриста та режисера В"ячеслава Бігуна VERDICT 19.
"Через 5 років після Революції Україна і досі залишається найкорупційнішою країною Європи", - так починається фільм В'ячеслава Бігуна. Але тема не про корупцію. Не про те, як хтось дав чи взяв хабар. А про те, що це все є системою, яка під новою назвою діє за старими правилами.
Акцент у фільмі надається знайомому режисера - юристу-міжнароднику Олександру Мережку. Переглядаючи весь процес подання кандидатури на посаду судді Вищого антикорупційного суду України, студенти V курсу Історичного факультету НПУ ім. М. П. Драгоманова (спеціальність історія та правознавство) ще більше зацікавились політичним життям країни, що є дуже актуальним у передвиборчий період на сьогодні. Не дивлячись на те, що із зали часто лунали слова "Фікція!" під час обговорення фільму, студенти залишились тієї ж думки, що і Олександр Мережко - ми не знаємо, чи такий суд дійсно зможе стати колись абсолютно незалежним, але намагаємось дивитись на цю перспективу позитивно.

Cтудентка 1 курсу магістратури
факультету історичної освіти
Національного педагогічного
університету імені М. П. Драгоманова
Безкоравайна Єлизавета