Європейська освіта в контексті сталого розвитку: передовий досвід та глобальні тенденції

25-29.03.2019

 

2019 стажування Дубчак 200 x 267Професор кафедри галузевих юридичних дисциплін, кандидат юридичних наук Дубчак Леся Сергіївна пройшла стажування в європейських університетах «Європейська освіта в контексті сталого розвитку: передовий досвід та глобальні тенденції».
В рамках стажування Леся Сергіївна відвідала Університет імені Матея Бела в м. Банська Бистриця (Словаччина), ознайомилася з його матеріально-технічною базою та бібліотечним фондом, прослухала лекції на теми: «Інноваційні методи навчання в університетах Словаччини», «Дистанційна форма навчання. Переваги та недоліки», «Геймплей: використання ігрових практик та механізмів», «Організація роботи студентських наукових товариств»; відвідала Технічний університет в м. Зволен (Словаччина), ознайомилася з його матеріально-технічною базою та бібліотечним фондом та прослухала лекції на теми: «Особливості словацької системи вищої освіти», «Мобільність студентів та викладачів у ЄС», «IT-технології в класах»; відвідала Ягеллонський університет у місті Краків (Польща) та ознайомилася з його матеріально-технічною базою, прослухала лекції на теми: «Організація навчального процесу та оцінка роботи викладачів та студентів вищих навчальних закладів Польщі», «Особливості організації студентської практики в країнах ЄС», «Організація проведення майстер-класів».

2019 стажування Дубчак сертифікат 200 x 273Леся Сергіївна також взяла у семінарі та обговоренні доповідей викладачів-учасників стажування на тему «Міжнародна співпраця в умовах глобального світу у сфері вищої освіти», в якому взяли участь з українські викладачі з Національного транспортного університету (м.Київ), Дніпропетровського університету внутрішніх справ та інших, Київського національного торговельно-економічного університету, Національного авіаційного університету (м.Київ), Київського національного університету технологій та дизайну, Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені І.Сікорського» та ін.
Також в рамках стажування професором Дубчак Л.С. було подано до друку в науковому журналі «SCIENTIFIC LETTERS OF ACADEMIC SOCIETY OF MICHAL BALUDANSKY» статтю на тему «Правова чи професійна правнича допомога адвоката: у пошуках відповіді».