ШОСТА РІЧНИЦЯ ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

20.20.2020

 

2020 ШОСТА РІЧНИЦЯ ВШАНУВАННЯ ПАМЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ 1 200 x 150Національний педагогічний університет і мені М. П. Драгоманова, як один з провідних закладів вищої освіти України сумлінно долучається до усіх подій загальнодержавного значення, як радісних так і сумних. Керівництво і студенти Університету взяли участь у цьогорічному вшануванні пам’яті героїв Небесної Сотні – пам’яті людей котрі віддали життя за відновлення демократії і збереження державності в Україні. З нагоди чергової річниці сумних подій зими 2014 перед студентами з мудрим напутнім словом виступили ректор і представники адміністрації Університету.
2020 ШОСТА РІЧНИЦЯ ВШАНУВАННЯ ПАМЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ 2 150 x 202Зокрема, декан факультету політології та права, доктор історичних наук, професор Андрусишин Богдан Іванович зазначив: «Революція Гідності була наслідком розпаду імперії. Майдан – це не вигнання колишнього президента Віктора Януковича. Люди виступили проти страху, тому що тільки вільні люди можуть виступити проти страху. Майдан – це війна світоглядів, це боротьба за варіативність суспільного розвитку, це пролог у майбутнє. І цей пролог може тривати довго, але для тих, хто став на цей шлях дороги назад немає. Це своєрідний рубікон світогляду. Хто його ще не пройшов, для того все попереду. Для когось довжина становила сто метрів на Майдані, а для когось – цей шлях може тривати кілометри і роки, цілі покоління – невідомо, але шляху назад немає.
Кожна річниця – це як вчора, бо кількість людей, які змінили свій спосіб мислення зростає.
Розпад імперії – це зміна світобудови, все навколо нас змінюється і дуже швидко. Ми рухаємося у бік вільної людини. Долучайтеся, панове студенти, викладачі! За свободу заплачено дорогу ціну».
Детальніше…