Члени наукового гуртка «Права людини в міжнародному та національному праві» написали листи в підтримку прийняття Декларації про мир і припинення воєн

14.03.2019

 

2019 лист про припинення воєн 200 x 124Студенти 1 курсу магістратури історичного факультету Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова (спеціальність історія і правознавство) під керівництвом доктора юридичних наук, професора кафедри правознавства та галузевих юридичних дисциплін факультету політології та права Губаня Радима Васильовича продовжили роботу наукового гуртка «Права людини в міжнародному та національному праві».

В засіданні гуртка взяв участь представник партнера Департаменту громадської інформації ООН організації HWPL (із штаб-квартирою у Сеулі). Головним завданням цієї організації є досягнення миру в усьому світі. Діяльність HWPL здійснюється у трьох напрямках: юридичний (прийняття Декларації миру), релігійний (досягнення консенсусу між різними релігіями за допомогою діалогу), освітній (популяризація в освіті думки про те, що досягнення миру - спільна справа всього людства).
В складних умовах сьогодення, коли діючі норми міжнародного права не завжди здатні ефективно вирішити військові конфлікти (Грузія, Україна, Сирія та ін.), по всьому світу набуває поширення кампанія з написання листів за мир. Метою акції є написання звернень з метою привернення уваги до існуючої проблеми і необхідності імплементації Декларації про мир і припинення воєн (DPCW). Учасники гуртка долучились до написання листів за мир, а також поділилися враженнями від події:
«Мені сподобалося. Це був дуже інформативний матеріал.
Я б хотіла, щоб такі заняття завжди проходили».
«Не знаю, чи це допоможе. Всі ми знаємо, що норми міжнародного права часто не діють. Але це те, у що можна повірити, те, чого більшість людства давно прагне».
«Якщо у нас є шанс - ми маємо ним скористатись. Хто знає, що з цього вийде? Але сьогодні ми стали учасниками створення нового руху для майбутнього світу».

Cтудентки 1 курсу магістратури
факультету історичної освіти
Національного педагогічного
університету імені М. П. Драгоманова
Аліна Нужна та Безкоравайна Єлизавета