Експертно-криміналістичний центр

7.11.12

Крим центр 1

 В середу сьомого листопада студенти Інституту політології та права І, ІІ, ІІІ, V курсів спеціальності “Правознавство“ відвідали головний Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр у місті Києві. Екскурсію до центру організував старший викладач кафедри кримінального права та процесу Пєсцов Руслан Геннадійович.

Крим центр 2 

Криміналістика та судова експертиза, що виникли більш як сто років тому із потреб судово-слідчої практики, а також експертні криміналістичні установи у своєму розвитку завжди були пов'язані з діяльністю органів правопорядку і орієнтовані на боротьбу зі злочинністю, в першу чергу, експертне забезпечення процесу профілактики, розкриття та розслідування злочинів. Поштовхом для виникнення криміналістичної науки стала поява у XIX столітті в Німеччині, Франції, Англії, США, інших країнах нового для того часу феномену - організованої злочинності - та нездатність каральних органів протистояти їй. Таким чином, життя саме створило соціальне замовлення на систему, яка б об'єднала зусилля правоохоронних органів і науки з метою дати відсіч злочинності нового зразка. Сучасний етап історії експертної служби України бере свій початок у 1945 році, коли при оперативному відділі Управління міліції МВС УРСР було створене науково-технічне відділення, яке очолив Коротич С.І.
 Наші студенти мали змогу побувати на цікавій екскурсії, яку проводила досвідчений екскурсовод Леся Петрівна, вона детально ознайомила студентів із музеєм, що знаходиться на території центру. В музеї представлена велика колекція зброї, різноманітних дослідних пристроїв: від найдавніших до сучасних; показана міні-сценка ДТП та багато інших не менш цікавих речей.

Крим центр 3Крим центр 4

Також студенти відвідали дві експертні зали, які займаються дослідженням грошей та відбитками пальців.
Загалом всі залишились під гарним враженням від побаченого. Викладачі, аспіранти та студенти дуже вдячні Руслану Геннадійовичу за таку пізнавальну та цікаву екскурсію.