Відбувся круглий стіл «Чорнобиль: дзвони пам’яті»

26 квітня 2024 року в Навчально-науковому інституті права та політології УДУ імені Михайла Драгоманова відбувся круглий стіл «Чорнобиль: дзвони chornobyl2024пам’яті», присвячений 38-й річниці з дня аварії на Чорнобильській АЕС.
🔹26 квітня – є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
🔸Героїзм цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться в пам’яті українського народу.
🔹Захід організувала дирекція Інституту, під керівництвом директора, доцента Павла ГОРІНОВА.

 

🔸Учасники круглого столу обговорили причини і наслідки катастрофи, розглянули проблеми та перспективи розвитку ядерної енергетики в Україні.
🔹Розпочався захід хвилиною мовчання, якою вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній станції та всіх, хто загинув внаслідок цієї катастрофи.
🔸Доповідачами круглого столу (заступником директора по роботі зі студентами Наталією ДЕРКАЧОВОЮ; доцентом Ольгою ВОЛЯНЮК; доцентом Сергієм ВИЛКОВИМ; студентками Софією ЗИМОЮ, Софією ЛОГВИНЕНКО та Соломією ОЛІЙНИК) були презентовані доповіді, в яких було розкрито актуальні проблеми, пов'язані з причинами та наслідками аварії на ЧАЕС за історичним, екологічним, соціальним та політичним напрямками.
🔹Проведений захід став важливою нагодою для глибшого вивчення проблематики, пов'язаної з Чорнобильською трагедією. Кожен учасник мав можливість розкрити свій погляд на події минулого та їх вплив на наше сучасне життя.
🔸Під час заходу був зроблений акцент на важливості збереження пам'яті про трагічні події Чорнобиля та вшануванні пам'яті всіх, хто втратив життя внаслідок цієї катастрофи. Взаємодія та обмін думками під час заходу сприяли поглибленню розуміння проблем, що стоять перед сучасним суспільством, та пошуку шляхів їх вирішення.
🔹Такий формат події сприяв не лише навчанню, а й виявленню почуття взаємопідтримки та спільної відповідальності за майбутнє.
❗Важливо пам'ятати та знати історію свого народу, щоб більш ніколи не повторилися подібна трагедія у майбутньому.
👉Минуле – це вікно до майбутнього, а історія народу – ключ до розуміння його сьогодення.