Українська молодь має ПРАВО на життя

🔹Сьогодні, 11 жовтня 2024 року, УДУ імені Михайла Драгоманова відбулася урочиста церемонія нагородження переможців і призерів II11102024pravonazhyttya Всеукраїнського конкурсу есе та малюнків «Я маю ПРАВО на життя».
🔹Конкурс організовано Навчально-науковим інститутом права та політології Українського державного університету імені Михайла Драгоманова впродовж березня-вересня 2024 року за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства культури та стратегічних комунікацій України та сприяння наших партнерів і спонсорів.
🔸Захід став важливим кроком у спрямуванні суспільної уваги на проблеми дітей та молоді, які постраждали від російської широкомасштабної збройної агресії проти України, і сприяє розвитку демократичних цінностей та прав людини в нашій країні.
🔹Значущою складовою конкурсу була робота з молодю з усіх регіонів України. Понад 2500 учасників долучилися до заходу, демонструючи широкий інтерес та бажання зробити свій внесок у створення кращого майбутнього для нашої країни.
🔸Журі конкурсу визначило понад 100 переможців і призерів із різних куточків України. Ці молоді таланти продемонстрували свій різноманітний обдарований потенціал, вражаючи якістю своїх есе та малюнків.
🔹За кваліфікованість, неупередженість, професіоналізм та об’єктивне оцінювання талантів конкурсантів Подяками від оргкомітету були відзначені члени журі конкурсу.
🔸Вітаючи переможців і призерів конкурсу, виступив ректор Українського державного університету імені Михайла Драгоманова, член-кореспондент Національної академії наук України, академік Національної академії педагогічних наук України, доктор філософських наук, професор Віктор АНДРУЩЕНКО. У зверненні до конкурсантів він зазначив: «Участь у цьому конкурсі – це ваша можливість висловити свою активну громадянську позицію. Розуміння цінності та важливості прав людини в умовах сьогодення важливі як ніколи».
🔹Проректор з науково-педагогічної роботи Ростислав ДРАПУШКО у вітальному слові до учасників конкурсу, зазначив: «Ваші роботи є вагомим внеском у розв’язання складних проблем сучасності. Ви надаєте голос культурному виміру наших зусиль у відстоюванні прав та свобод».
🔸З вітальними словами до призерів і переможців конкурсу звернулася заступник начальника управління-начальник відділу підтримки молодіжних та дитячих громадських об'єднань Міністерства молоді та спорту України Лілія ШКИРА, зазначивши, що молодь завжди була і залишається рушійною силою. Ви (переможці та призери конкурсу) є прикладом для інших і демонструєте, що навіть у найскладніших обставинах можна знайти натхнення для творчості.
🔹Президент видавничої організації "Юрінком Інтер", шеф-редактор загальнонаціональної правової газети "Юридичний вісник України", доктор юридичних наук, професор Академії адвокатури України Віктор КОВАЛЬСЬКИЙ наголосив: «Участь у цьому конкурсі свідчить про те, що молодь України не лише цінує знання та креативність, але й використовує їх для розв’язання складних суспільних проблем і вираження власних думок».
🔸Привітала переможців і призерів конкурсу кандидатка педагогічних наук, експертка сфери освіти, науки та інновацій, керівниця комунікацій ГО "Трініті хаб", казкарка, поетеса, амбасадорка благодійної акції "Українським дітям - українську книгу" Наталія ВОВТРУК, зазначивши, що цей конкурс не лише висуває на передній план обдарованість та творчість молоді, але й відзначає важливість освіти, культури та демократичних цінностей в нашому суспільстві.
Ознайомитись з фото мажна за посиланням: https://www.facebook.com/share/p/bhaa1opQ1KWGAJyN/