ВИШИВАЄМО ПЕРЕМОГУ: єднаємося в українському родинному колі

💙День вишиванки відзначають в Україні та за її межами. Для українців вишиті сорочки є символом національної ідентичності. Проте наразі їх носять по vyshyvanka2024всьому світу на знак підтримки нашої культури і традицій, що набуло особливого сенсу під час війни.
💛16 травня, в День вишиванки, Навчально-науковий інститут права та політології Українського державного університету імені Михайла Драгоманова спільно з Коломийським Навчально-науковим інститутом провели ІІІ круглий стіл на тему: «Вишиваємо перемогу: єднаємося у вишиваному українському родинному колі!». Такий захід відбувся вже втретє, об’єднавши викладачів, науковців та студентів. Захід пройшов під цьогорічним гаслом: «Вишиваємо перемогу!».
💙Організаторами заходу виступили кафедра філології; кафедра педагогіки і психології Коломийського навчально-наукового інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та кафедра теорії та історії держави і права; кафедра правознавства та галузевих юридичних дисциплін; кафедра політичних наук Навчально-наукового інституту права та політології Українського державного університету імені Михайла Драгоманова під керівництвом директора Павла ГОРІНОВА.
💛Модератори заходу - заступник директора по роботі зі студентами, старший викладач кафедри правознавства та галузевих юридичних дисциплін УДУ імені Михайла Драгоманова Наталія ДЕРКАЧОВА та доцентка кафедри філології Коломийського інституту Галина ВОЛОЩУК.
💙З вітальним словом від ННІ права та політології виступили завідувач кафедри теорії та історії держави і права Богдан АНДРУСИШИН та завідувачка кафедри правознавства та галузевих юридичних дисциплін Наталія СУХИЦЬКА. Коломийський Навчально-науковий інститут Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника представили завідувач кафедри філології Микола ВАСИЛЬЧУК, завідувачка кафедри педагогіки і психології Оксана ПОЯСИК та доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки та психології Віолетта ЛАППО.
💛Під час заходу презентували відеоролик про історію свята та цікаві факти про вишивану сорочку від ННІ права та політології та відеоролик «Бутинар» від Коломийського ННІ.
💙Студентками ННІ права та політології Марією ЛЯХВАЦЬКОЮ, Софією ЗИМОЮ, Юлією ЯРЕМЧУК було підготовлено та презентовано цікаву вікторину щодо знань про українську культуру, традиції та історію вишиванки.
💛Захід став прекрасною нагодою для зміцнення академічних та культурних зв’язків між студентами та викладачами інститутів, сприяючи збереженню і популяризації українських традицій. Тому пам’ятаймо, бережімо та шануймо те, що є нашим рідним, що передано нам від предків. Адже саме ці традиції об'єднують нас і роблять впізнаваними у всьому світі.
Разом до Перемоги!🇺🇦