ОСВІТА І НАУКА — 2024»

 
🔸Завершився тиждень щорічної конференції студентів і аспірантів Навчально-наукового інституту права та політології у рамках університетської osvuatinauka2024конференції УДУ імені Михайла Драгоманова «Освіта і наука — 2024».
☝️Під час пленарного засідання конференції його учасників привітав директор Навчально-наукового інституту права та політології Павло ГОРІНОВ та побажав продуктивної й ефективної роботи.
🔸У рамках конференції були розглянуті важливі теми, що стосуються правової та політичної системи України.
🔹Представлені доповіді були насичені цікавими фактами та інформацією, що стосується актуальних правових та політичних питань в Україні та світі. Всі учасники конференції показали високий рівень підготовки та дослідницьку активність у питаннях права та політології.
🔸 Були розглянуті питання глобальних проблем у сучасному світі, адже умови глобалізації істотно змінили життя суспільства. Саме з ними пов’язана поява загроз нового (глобального) змісту - глобальних викликів, проблем, ризиків, криз і катастроф.
🔹Не менш важливими є також питання значення політичних знань у
формуванні політичної свідомості молоді. Політична освіта та виховання молоді є основою підвищення її політичної активності.
🔸Цікавою була доповідь про укладання та розірвання шлюбу за
законодавством України. Зокрема, жваву дискусію серед учасників конференції викликало питання укладення шлюбу онлайн через додаток ДІЯ.
🔹Також змістовною була доповідь щодо неповнолітніх та їх сприйняття покарання в процесі обвинувачення та застосування примусових заходів медичного характеру.
🔸Доповідачі також порушили теми: «ШІ як інструмент аналізу великих даних у політичних дослідженнях», «Використання «психологічних
пасток» та критерії їх правомірності», «Становище молоді на ринку праці», «Територіальні автономії у складі унітарних держав: перспективи для Криму» тощо.
🔹Після закінчення доповідей відбулась жвава дискусія, під час якої учасники обговорили питання, що були порушені в доповідях. Студенти та аспіранти Навчально-наукового інституту права та політології продемонстрували свої високі знання в галузі права та політології та активну участь у наукових дискусіях.
👏Керівництво навчально-наукового інституту права та політології висловило слова подяки всім доповідачам та учасникам конференції за їхню науково-дослідну діяльність та активну участь у науковій дискусії.